|
Edirne'de güvercin ölümleri arttı |
|
|
|
|
Edirne'de civarında bulunan tarlalarda güvercin ölümleri yaşanıyor.
Şükrüpaşa Mahallesi yakınındaki tarlalarda çok sayıda güvercinin öldüğünü gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine İl Sağlık ve Tarım Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.
Ekipler, ölen 4 adet güvercinin numunelerini laboratuara gönderdi. Buradan gelecek sonuçlarından sonra güvercinlerin kesin ölüm nedeni belirlenecek.
Edirne İl Tarım Müdür Yardımcısı Necdet Bayren, güvercinlerin ölüm nedeninin ilaçlı tohumlardan kaynaklanabileceğini belirtti.
Genellikle bu dönemlerde güvercin ölümleri ile ilgili çok sayıda ihbar aldıklarını dile getiren Bayren, "Tarlalara ekilen ilaçlı tohumlardan dışarıda kalanları yiyen kuşlar ölüyor. Zehirli buğdayları yiyen kuşların ölmüş olabileceğini düşünüyoruz. Konuyla ilgili 4 kuş ölüsü laboratuara gönderildi. Sonuçlarını bekliyoruz." dedi.
|